Phoenix Şimleu i-a “furat” un set vicecampioanei

După ce a câştigat săptămâna trecută cu scorul de 3 – 0 în deplasarea de la Baia Mare, Phoenix Şimleu a fost învinsă sâmbătă seara cu scorul de 3 – 1 de Volei Municipal Zalău

Volei Municipal Zalău s-a impus cu scorul de 3 – 1 sâmbătă seara, la Şimleu Silvaniei, într-un meci contând din cadrul etapei a IX-a a Diviziei A1. După două seturi în care s-au impus la o diferenţă de şase puncte, câştigând cu 25 – 19, zălăuanii au pierdut actul trei la limită, 23 – 25. Şimleuanii nu au mai avut puterea să ţină pasul cu vicecampioana României şi în parţialul patru, ba mai mult, au pierdut la o diferenţă de 12 puncte, 13 – 25.
Deşi au avut parte de un public foarte gălăgios, care a ripostat vehement la fiecare decizie controversată a arbitrilor, şimleuanii au reuşit să se ridice în puţine momente la nivelul vicecampioanei Volei Municipal Zalău. Vizibil afectaţi de dimensiunea mică a Sălii “Măgura”, în special de distanţa redusă între tavan şi suprafaţa de joc, voleibaliştii pregătiţi de bulgarul Stoev au întâmpinat probleme la contrucţie în multe momente.
După 4 – 1 pentru zălăuani în debutul primului set, şimleuanii au revenit şi au restabilit egalitatea la patru, apoi au reuşit chiar să conducă cu 9 – 8, după ce oaspeţii au avut 8 – 6 la prima întrerupere tehnică. De la 12 – 11 pentru Şimleu, Zalăul a dus scorul la 14 – 12, moment în care Obidiu Teuşan a solicitat pentru prima dată întreruperea jocului. 16 – 13 au avut voleibaliştii de sub Meseş la cea de-a doua întrerupere tehnică, după care s-au desprins la 22 – 14. Bulgarul Stoev a simţit momentul bun al gazdelor, care au revenit la 17 – 23 şi a cerut time-out. Până la final, ambele echipe au mai acumulat câte două puncte, tabela arătând 25 – 19 în favoarea Zalăului.
Începutul actului secund i-a aparţinut echipei şimleuane, care a avut 3 – 1, dar zălăuanii au revenit, intrând cu 8 – 6 la primul time-out tehnic. Teuşan a cerut întreruperea jocului la 10 – 14, dar jocul bun al zălăuanilor a continuat până la final, diferenţa fiind la fel ca în primul set, 25 – 19.
Parţialul trei a început cu antrenorul Ovidiu Teuşan pe postul de universal, în locul lui Florin Filip, iar jocul şimleuanilor s-a schimbat vizibil în bine. Gazdele au jucat de la egal la egal cu vicecampioana, care a condus doar la prima întrerupere tehnică. Şimleuanii au restabilit egalitatea la 13, iar la al doilea time-out tehnic au condus cu 16 – 14. La 18 – 15, Stoev a făcut prima modivificare, introducându-l în centru pe Răzvan Olteanu în locul lui Mihai Gheorghiţă. Şimleuanii au continuat să aibă avans de un punct, chiar două, iar la final s-au impus la limită, 25 – 23.
Deranjaţi de atitudinea publicului şimleuan, dar şi a celor din cadrul echipei, zălăuanii nu au mai iertat nimic în setul patru. La 4 – 1, Teuşan s-a văzut nevoit să solicite întreruperea jocului, iar a doua oară a făcut-o la scorul de 5 – 14. Setul şi, totodată, meciul era deja jucat la acest scor, iar victoria vicecampioanei era doar o chestiune de timp. La scorul de 18 – 8, Stoev l-a pierdut pe coordonatorul Marin Lescov, care a părăsit terenul accidentat, dar Mihai Georgescu şi-a făcut datoria până la final, iar Zalăul s-a impus cu 25 – 13.

One Thought to “Phoenix Şimleu i-a “furat” un set vicecampioanei”

  1. GELU

    Rusine ZALAU daca sunteti asa buni de ce ati avut nevoie de ajutorul arbitrilor.
    FEHER un jucator nesimtit si provocator, sper ca DUMNEZEU sa te recompenseze cu ceea ce meriti , pentru atitudinea de golan aratata la SIMLEU.

Leave a Comment